T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / ŞEHİTKAMİL - Şehitkamil Merveşehir Halk Eğitimi Merkezi

PASTACI ÇIRAĞI, AŞÇI ÇIRAĞI USTA ÖĞRETİCİ TAKVİM DIŞI BAŞVURU DUYURUSU

NORMAL BAŞVURU LİSTESİ TAMAMLANAN BRANŞLARDA TAKVİM DIŞI BAŞVURU ONAYINA BAŞLANMIŞTIR.

KURUMUMUZ BÜNYESİNDE GÖREVLENDİRİLMEK ÜZERE AŞÇI ÇIRAĞI VE PASTACI ÇIRAĞI USTA ÖĞRETİCİLERİ TAKVİM DIŞI BAŞVURULARI ONAYLANACAKTIR. USTA ÖĞRETİCİLERDE OLMASI GEREKEN NİTELİKLER AŞAĞIDA DETAYLI ŞEKİLDE BELİRTİLMİŞTİR.

 

AŞÇI ÇIRAĞI EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ (Değ: 06.06.2018/11079097 Makam Onayı) Kurs programının uygulanmasında eğiticiler aşağıdaki öncelik sırasına göre görevlendirilirler;

1. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” göre Yiyecek İçecek Hizmetleri; a. Alan öğretmeni olarak atananlar; b. Emekli alan öğretmenleri, c. Alan öğretmeni olarak atanabilecek nitelikte olanlar,

2. Yiyecek İçecek Hizmetleri alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi, öğretim görevlileri,

3. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelge ile Yiyecek 2 İçecek Hizmetleri alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları/fakülte mezunları,

4. Aşçılık ile ilgili ön lisans programlarından mezun olanlar,

5. Mesleki ve Teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarının Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı/Mutfak-Pastacılık dalı mezunu veya bu alanda asgari dördüncü seviyede eğitim almış olanlar. 

 

PASTACI ÇIRAĞI EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ (Değ: 06.06.2018/11079097 Makam Onayı) Kurs programının uygulanmasında eğiticiler aşağıdaki öncelik sırasına göre görevlendirilirler;

1. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” göre Yiyecek İçecek Hizmetleri;

2 a. Alan öğretmeni olarak atananlar; b. Emekli alan öğretmenleri, c. Alan öğretmeni olarak atanabilecek nitelikte olanlar,

2. Yiyecek İçecek Hizmetleri alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi, öğretim görevlileri,

3. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelge ile Yiyecek İçecek Hizmetleri alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları/fakülte mezunları,

4. Aşçılık ile ilgili ön lisans programlarından mezun olup aşçılık mesleğinde en az 1 yıllık mesleki deneyime sahip olduğunu belgelendirenler,

5. Mesleki ve Teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarının Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı/Pastacılık dalı mezunu veya bu alanda asgari dördüncü seviyede eğitim almış olup alanında en az 3 yıllık meslek deneyimi olduğunu belgelendirenler.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.03.2024 - Güncelleme: 26.03.2024 10:31 - Görüntülenme: 28
  Beğen | 0  kişi beğendi